Blog

3 quarantaine klusjes die je nu kunt aanpakken

We zitten inmiddels al weer ruim een maand in quaraintaine, en de verveling begint voor de meeste mensen langzamerhand toe te slaan. Natuurlijk is het een rare tijd en hopen we allemaal dat het zo snel mogelijk weer normaal gaat worden, maar deze periode heeft ook zijn voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld klussen in en rondom je huis aanpakken waar je normaal de tijd niet voor hebt. Lees in deze blog mijn tips en inspiratie waarmee je direct aan de slag kunt.

De garage ordenen

Mijn grootste doorn in het oog in huis was de garage. Alles stond kris kras door elkaar ne het was één grote chaos van gereedschap, en andere spullen die nauwelijks gebruikt werden. Ik ben begonnen door alles eruit te halen en in de tuin te zetten. Daarna heb ik een epoxy vloer aangebracht, zodat de garage er weer strak uitzag. Ik heb bij de Ikea stellingkasten gekocht en plastic opbergdozen, en ben alle spullen gaan ordenen. Door dit vervolgens in deze doorzichtige bakken op te bergen, kan ik nu mijn spullen makkelijk weer vinden. Mijn garage is van een opberhok veranderd naar een strakke werkplaats waar ik veel plezier van heb!

Je tuin opknappen

Het zonnetje schijnt, en als je gezegd bent met een tuin is het doodzonde als dit nog één grote rimboe is. Pak daarom je tuin aan als je er een hebt! Ik ben zelf gaan kijken waar in mijn tuin de meeste zon schijnt, en heb daar een goeie zithoek aangemaakt zodat ik optimaal kan genieten van de zon. Heb je op een bepaalde plek pas vanaf de namiddag zon? Dan is dat een goeie plek om bijvoorbeeld een eettafel te plaatsen, zodat je lekker kunt dineren in het zonnetje.

Fotoboeken plakken

Heb jij ook enorm veel losse foto’s in huis die een beetje liggen te verstoffen? Zonde, want foto’s van vroeger zijn het meest waardevolle bezit wat je kan hebben. Neem daarom de tijd en moeite om ze in een fotoboek te plakken, je hebt hier je leven lang plezier van. Probeer het in categorieën op te delen, en plak de foto’s bijvoorbeeld op basis van chronologie in het boek. Heb je daar geen zin in? Plak ze dan lekker door elkaar heen, als ze maar in het boek zitten waar je later nog vele uren in zal kijken.

Geef een reactie