Blog

DIY project: knutselen met karton

Nu we allemaal thuis zitten in verband met Corona, slaat de verveling meer en meer toe. Zeker als je kinderen rond hebt lopen thuis is dit een lastige periode, hoe vermaak je je kids de hele dag thuis? We kunnen niet naar de dierentuin of speeltuin, dus we zullen er thuis echt iets van moeten maken. Wat is de leukste activiteit om thuis met kinderen te doen? Juist, knutselen! Lees daarom  deze tips hoe je met een paar kartonnen dozen leuke knutselprojecten kunt maken samen met je kids!Het enige wat je moet doen is verschillende formaten kartonnen dozen bestellen en zorgen dat je een schaar, plakband en lijm hebt klaarliggen!

Poppenhuis maken

Mijn favoriete knutsel project van karton is het maken van een poppenhuis. Zorg ervoor dat je een aantal dozen hebt van dezelfde formaten, en stapel deze op elkaar. Plaats er bijvoorbeeld drie op elkaar voor een poppenenhuis met drie verdiepingen. Knip de onderkant van de dozen eruit, zodat je een opening aan de achterkant hebt. Nu kun je raampjes eruit knippen, en van het resterende karton dat je weggeknipt hebt bijvoorbeeld een leuk puntdak maken. En dan is het tijd om je poppenhuis in te richten! Heb je nog wat rollen inpakpapier in huis? Deze kun je gebruiken als behang  en vloerbedekking in je poppenhuis, voor een gezellige uitstraling. Maak met gekleurd plakband leuke raamkozijntjes, en ga daarna aan de slag met de meubeltjes! Deze kun je online bestellen, maar je kunt bijvoorbeeld ook meubels en poppetjes van Lego gebruiken.

Een keukentje van karton

Met 1 kartonnen doos kun je een super leuk fornuis in elkaar knutselen. Zorg voor een dichte doos en snij 1 flap eruit, aan drie zijdes. Dit wordt de klep van het oventje. Pak een potje verf en een kwast en ga aan de slag met de kleurtjes. Je kunt 4 zwarte rondjes bovenop de doos schilderen, als de pitten van een gasfornuis. Vergeet ook niet de knopjes te schilderen!

Kasteel bouwen

Een eigen kasteel, welk kind droomt er niet van? Neem een grote doos en vouw deze in z’n geheel uit. Als het goed is heb je een stuk karton van ongeveer 3 bij 1 meter. Aan de bovenkant van het karton knip je vierkantjes uit, voor een echte kasteel look. Vergeet ook niet om een poort uit te knippen waar de koning en koningin door kunnen kruipen. Zet het karton rechtop in een hoek in het huis, en je hebt je eigen kasteeltje! Wie bewaakt de poort?

 

Geef een reactie