Blog

Douchecabines: welke past bij jou?

Tijd voor een vernieuwde douchecabine? Dan wil je vast weten waar je op moet letten. Daarom in dit artikel de meest waardevolle tips over douchecabines op een rijtje, zodat je de keuze maakt die het beste bij jouw situatie en smaak past.

 

Verschillende soorten douchecabines

Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende soorten douchecabines bestaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor douchecabines met een draaideur, maar ook een schuifdeur is een optie. Welke van de twee het beste in jouw badkamer past, hangt niet alleen af van je smaak – ook zal de afmeting en indeling van de badkamer een grote rol spelen. Niet alle badkamers hebben namelijk voldoende ruimte voor een draaideur. Op die manier kan de douchecabine strak tegen een wandmeubel of wastafel geplaatst worden. Naast de deurkeuze dient ook een afweging gemaakt te worden of je een douchebak wilt of niet. Het staat een stuk strakker en ruimtelijker wanneer je geen douchebak plaatst. Op die manier loopt de douchevloer gelijk over in de rest van de badkamer. Let er daarbij wel op dat de douchevloer iets hellend wordt gelegd, zodat het water voldoende afstroomt richting het doucheputje. Je kunt overigens ook gaan voor een douchegoot; dit kan strakker ogen dan een conventioneel doucheputje. Ten slotte is het goed om te weten dat de douchecabine niet per se van normaal glas hoeft te zijn: ook getint glas is bijvoorbeeld een optie. 

 

Douchecabine of inloopdouche?

In plaats van een afgesloten cabine, kun je ook voor een inloopdouche kiezen. Het verschil zit hem in het feit dat een inloopdouche geen deur heeft, maar een douchewand is waarbij de inloop vrij is. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat de indeling van de badkamer zich hier wel voor moet lenen. Immers is bij deze optie een deel van de badkamer niet afgeschermd van het stromende en spetterende water. Er moet dan ook voldoende ruimte zitten tussen het open gedeelte van de doucheruimte en zaken in de ruimte die niet te nat mogen worden, zoals het sanitairmeubel of een eventuele wasmachine. Het voordeel van een inloopdouche is dat het de ruimte groter doet lijken. Daarnaast is het iets praktischer, omdat je geen deur hoeft te openen en sluiten. Kijk dus wat bij jouw badkamer past, en wat je het prettigst vindt in het dagelijks gebruik.

Geef een reactie