Blog

Hoe je bedrijf te verlichten

Het inrichten van een kantoor is lastig. Je moet met ontzettend veel dingen rekening houden. Je wilt een professionele ruimte creëren, maar geen levenloze, saaie ruimte. Een van de meest belangrijke (en soms onderschatte) aspecten van elk interieur is verlichting. Nu, bedrijfsverlichting koop je bij BES LED, dat weten we allemaal. Maar hoe weet je nu welke verlichting je moet hebben? Hoe verlicht je nu een ruimte? Laten we daar eens dieper op in gaan!

Leg de focus

Ten eerste is het belangrijk om je te bedenken welke delen van je verschillende kantoorruimtes de focus moeten hebben. Licht is namelijk, misschien nog wel meer dan kleur, de manier om de focus op een bepaalde deel van een ruimte te leggen. Wil je een spot boven de presentatieplek in je vergaderruimte? Of wil je juist dat de hele ruimte gelijkmatig en van onder of boven verlicht wordt? Wil je in de werkruimte iedereen hun afzonderlijke lampen geven, of algemene verlichting in het plafond implementeren? Denk goed na over waar de focus moet liggen voor elke ruimte, en welke energie je af wilt geven. In een vergaderzaal wil je natuurlijk zo weinig mogelijk afleiding, maar een werkruimte moet daarentegen ook weer motivatie en inspiratie opwekken.

Bepaal de temperatuur

Nog iets wat kan helpen bij de ideale sfeer creëren voor je werknemers en voor jezelf, is de temperatuur van het licht. Hiermee bedoel ik niet letterlijk de hitte die van je lampen af komt, maar de kleur van het licht. Je hebt twee soorten licht; warm en koud. Beiden hebben ze andere effecten op jouw gemoedstoestand en die van je werknemers. Warm licht geeft een ruimte een meer ontspannen, huiselijke sfeer. Dit voegt dus toe aan de veiligheid en gezelligheid van een ruimte, maar kan de productiviteit verlagen. Koud licht wordt hierom veelal toegepast op schermen en in kantoren. Het creëert een kalme, wakkere sfeer, maar kan ook snel steriel en afstandelijk aanvoelen. Probeer hier dus per ruimte een goede balans voor te zoeken.

Een kantoor verlichten is dus zo makkelijk nog niet. Je moet nadenken over wat je doel is met elke ruimte, waar de focus van de kamer moet liggen, of je de verlichting op een zichtbare plek wilt hebben of juist als deel van de vloer en/of het plafond, en welke temperatuur je licht moet hebben. Een professionele ruimte die niet als een saaie plek aanvoelt, dat is nog best een uitdaging. Maar met de juiste verlichting lukt het zeker!

Geef een reactie